Expositie – “Alles kroop voorgoed in mij”

In de expositie “Alles kroop voorgoed in mij” verbeeldt fotograaf Hans van der Ven zijn jeugd en de warme herinneringen die hij daaraan heeft. Dit doet hij aan de hand van soms heel kleine fragmenten van oude foto’s uit het familiealbum en nieuw werk. De keuze van deze fragmenten maakte hij om daarmee de zeggingskracht van de beelden te versterken.

Een aantal beelden selecteerde hij om zichtbaar te maken dat liefde, geborgenheid en harmonie binnen het gezin belangrijk waren. Waarden als existentiële wortels die veel andere zaken overtollig maken. Die de betekenis hebben van universeel verbindende factoren. Het verdriet om het veel te vroege overlijden van zijn moeder heeft in de vorm van een gedicht een plaats gekregen in het project. “Alles kroop voorgoed in mij” is een ode aan zijn jeugd en een appèl aan volwassenen zich in te zetten om kinderen die waarden voor het leven mee te geven.

De expositie “Alles kroop voorgoed in mij” is van 12 november 2022 tot 26 februari 2023 te zien in het Gouverneurshuis.

Op zaterdag en zondag in het museum van 11:00 uur t/m 17:00 uur.

Download hier de flyer (PDF-bestand)

Hans van der Ven, fotograaf

Hans van der Ven (1953) ontwikkelde zich op latere leeftijd tot professioneel fotograaf. In 2019 studeerde hij af aan de Fotoacademie Amsterdam in de richting Portret. Als fotograaf focust hij op de mens als individu. En probeert daarbij zijn of haar verhaal en emoties vast te leggen. Met zijn portretfotografie zoekt hij naar de mens onder de huid, naar sporen van tijd en leven. Met dit project heeft hij gekozen voor een meer vrije vorm van expressie waarmee hij zijn persoonlijke verhaal vertelt. Zie ook: www.hansvanderven.com

 Kunst & Cultuur in Het Gouverneurshuis te Heusden.

Reacties zijn gesloten.