Duo-lezing op dinsdag 12 september

  Op dinsdagavond 12 juni is er wederom een interesse avond in het Gouverneurshuis in het kader van Heusden Maritiem. Kom luisteren naar de duo-lezing van twee specialisten die ieder een bijzonder aspect van de Heusdense werfhistorie belichten. 

  Na de druk bezochte lezing van biografe Ariëtte Dekker in juni over Cornelis Verolme is het nu de beurt aan twee andere specialisten. Adriaan van der Pol zal de avond beginnen met een lezing geven over zijn grootvader en oprichter van de werf, dhr. De Haan. Adriaan is mede-samensteller van de expositie Heusden Maritiem, dus kan als geen ander de verrassende ontstaansgeschiedenis van de werf belichten.

  Journalist en historisch publicist Hans van den Eeden zal in het tweede deel van de avond over de geschiedenis van de Bergsche Maas en de spectaculaire omleggingen van de rivier vertellen. Ook Hans is een echte rasverteller, dus het belooft een mooie avond te worden. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

  Praktische informatie
  Dinsdag 12 september 2017. Aanvang 20.00 uur, de deuren openen om 19.30 uur.
  Toegang is € 7,50.
  Reserveren via info@heusdenmaritiem.nl.

  Over Heusden Maritiem
  De lezing sluit aan bij de expositie Heusden Maritiem, tot en met 1 oktober 2017 voor publiek te zien in museum Het Gouverneurshuis. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de scheepswerf van Heusden: hoe deze, met name onder het bewind van Cornelis Verolme, uitgroeide tot een bloeiend bedrijf met honderden werknemers, en welke invloed deze groei heeft gehad op de sociale en economische ontwikkeling van Heusden in de twintigste eeuw.

  Ook voor kinderen er is van alles te doen: ze kunnen hun eigen schip ontwerpen, ontdekken hoe je scheepsbeschuit bakt of een maritieme speurtocht maken. Daarnaast nemen twintig ondernemers in Heusden deel aan Heusden Maritiem en bieden deze zomer maritieme producten aan, zoals het parfum ‘Cologne Verolme’. Een wandelkaart met een door het Heusdens Bureau voor Toerisme samengestelde route leidt de toerist langs de deelnemende winkels, galeries, cafés en restaurants.

  Heusden Maritiem is mede mogelijk gemaakt door o.a. Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Vaderlandsch Fonds ter aanmoediging van ’s-Lands Zeedienst, Stichting Verolme Trust en de Vrienden van de Gouverneur.

   

   

  Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.