Doen in Heusden

Stadshaven_ALHeusden is een bezoek meer dan waard. Het historische stadje is in de jaren zestig van de vorige eeuw met zorg gerestaureerd, en telt vele (rijks)monumenten. Bijzonder zijn de vestingwerken, in de zestiende en zeventiende eeuw aangelegd. In 1980 won Heusden de Urbes Nostrae-prijs voor zijn vestingsrestauratie, de hoogste Europese prijs op het gebied van restauratie.

Naast Het Gouverneurshuis en de vestingwerken heeft Heusden tal van andere bezienswaardigheden, zoals de drie standerdmolens, de stadshaven, de stadspoorten en de gezellige Vismarkt.

Mooie winkels, gezellige terrasjes en de vele galeries staan garant voor een heerlijke dag in Heusden. En wie meer van de omgeving wil zien, kan vanuit Heusden prachtige fietstochten maken, bijvoorbeeld naar de Loonse en Drunense Duinen, naar de middeleeuwse Zeedijk bij Elshout of naar kasteel Nederhemert aan de overkant van de Maas.

Alle bezienswaardigheden en tips zijn te vinden bij het Heusdens Buro voor Toerisme (HBT).

Galeriestad Heusden
Kunstliefhebbers uit heel Nederland zien Heusden als een ideale plek om te genieten bijzondere kunstwerken. De vele galeries die het stadje rijk is bevinden zich op korte afstand van elkaar zodat u in korte tijd een afwisselend aanbod in kunst kunt zien. Ze presenteren een uiteenlopende keuze aan hedendaagse en klassieke schilderijen. Ook is er een ruime keuze in stenen en bronzen beelden, sculpturen en glaskunst. Design en grafiek ontbreken ook niet in Heusden. U vindt u er diverse kunststijlen zoals het realisme, expressionisme, cobra, abstracte en moderne kunst, etc. Kunstliefhebbers en kunstverzamelaars weten dus Heusden te vinden, niet in de laatste plaats vanwege bekende nationale en internationale kunstenaars die hun werk in vesting presenteren.

Kijk voor meer informatie op de site van Galeriestad Heusden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.