Concert Jurrien Peterse en Eugenie Geurts: duo eclectique

Concert Jurrien Peterse en Eugenie Geurts: duo eclectique

Tijdens de open monumentendagen van 9 en 10 september 2023 speelden ze voor het eerst samen.

Twee top muzikanten uit de vesting vonden elkaar en gaan opnieuw in concert in het gouverneurshuis.

Jurrien Peterse, hoboïst. Zijn eerste herinnering aan de hobo gaat terug naar het sprookje ‘Peter en de Wolf’.

Dat was het instrument dat hij wilde leren. Hij studeerde aan het conservatorium, bij o.a. Hans Roerade, zijn leraar hobo en oud-solohoboïst van het Residentie Orkest uit in De Haag.

Regelmatig is Jurrien invaller bij symfonieorkesten, projectorkesten en harmonieorkesten waaronder het Van Wassenaer Trio.

https://www.youtube.com/@jaapfinke/videos

Eugenie Geurts, pianiste. Zij groeide op in een muzikale familie. Van kleins af aan ging ze samen met hen alle jazzfestivals af en stond ze te swingen op muziek van Count Basie, Duke Ellington, e.a. Later leerde ze op het North Sea Miles Davis, Erikah Badu, Tania Maria, Toots Thielemans en vele andere topartiesten kennen.

Eugenie heeft zich vooral laten inspireren door krachtige, eigenzinnige vrouwen als Bette Midler, Madonna, Billy Holiday, Angie Stone, Erikah Badu, Tania Maria, Chaka Kahn en Tina Turner.
SOUL in de breedste zin van het woord staat voor haar voorop.

Op haar eigen wijze zet zij dit voort in haar teksten, zang, composities en performance.

Eugenie: “Het perfect na kunnen spelen en zingen van bijvoorbeeld Chaka Kahn of Billy Holiday is niet zo eenvoudig.

Beiden vereisen een combinatie van pittige zangtechniek, tekst- interpretatie en vooral inlevingsvermogen. Ik wilde als het ware in hun huid kruipen en hun emoties voelen.”

Na vele jaren van ervaring in binnen- en buitenland in diverse muziekstijlen zoals: Cubaans, Soul, Jazz, Funk en Easylistening heeft zij sinds enkele jaren haar eigen muzikanten om haar heen vergaard.
Eugenie is een rasartieste die met een enorme overgave, dynamiek en soul speelt, zingt en performt. Solo, trio of met gasten.

Optreden vond plaats op