Canon van Heusden

Wie kent  niet de Canon van Nederland? Een vrolijk slingerende tijdbalk, met in 50 vensters belangrijke personen en gebeurtenissen die samen laten zien hoe Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land waarin we nu leven.

Maar hoe zit dat met Heusden? Welke personen zijn belangrijk geweest voor de stad en de omgeving? Wie was de Baron van Friesheim? Welke gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat Heusden zijn prachtige stervormige uiterlijk kreeg? Wat gebeurde er eigenlijk in de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Heusden?

De nieuw te ontwikkelen Canon van Heusden wil antwoord geven op deze en andere vragen. En dan niet alleen online. Deze Canon zal juist daar te vinden waar geschiedenis tot leven wordt gewekt: in het museum van Heusden, gevestigd in Het Gouverneurshuis.

Speciaal voor leerlingen
De Canon van Heusden komt er voor iedereen, maar speciaal voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Heusden en in aangrenzende gemeenten. Zij worden, samen met hun leerkrachten, uitgenodigd om in het museum zelf aan de slag te gaan met de geschiedenis van hun eigen woonomgeving. Met objecten uit het museum en een levensgrote tijdlijn aan de muur zullen ze op een zelfstandige, actieve en speelse manier kennis maken met de geschiedenis van hun streek.

Canon Heusden RabobankRealisatie van de Canon
Komend jaar zet het Gouverneurshuis zich in om de Canon, de opdrachten en het bijbehorende lesmateriaal te realiseren. Daartoe doet het Gouverneurshuis een beroep op iedereen die geschiedenisonderwijs een warm hart toedraagt. Wilt u ook bijdragen, neemt u dan contact op via info@gouverneurshuis.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.