Oktober 2019

DONDERDAG 3 OKTOBER

Lezing – Hildo van Engen: de gasthuizen van Heusden

Er is over de instellingen voor de zorg aan armen, zieken en andere behoeftigen in de vesting, de zogeheten gasthuizen, nog maar weinig bekend. De restauratie van de middeleeuwse gasthuiskapel en een door het Streekarchief georganiseerde workshop leverden recent veel nieuwe inzichten op over de gasthuizen in de periode van de 14e tot en met de 20e eeuw. In zijn lezing presenteert streekarchivaris Hildo van Engen de resultaten van dit onderzoek. 

Aanvang: 20.00 uur

Entree: 7,50 euro

Reserveren: info@gouverneurshuis.nl

VRIJDAG 11 OKTOBER

Film – Werk ohne Autor (2018) 

Na Das Leben der Anderen kwam regisseur Florian Henckel von Donnersmarck terug met een indrukwekkend Werk ohne Autor. Kurt (Tom Schilling) groeide op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat na de oorlog naar de kunstacademie waar hij Ellie (Paula Beer) ontmoet. Ellie’s vader, professor Seeband (Sebastian Koch), speelde tijdens WOII een dubieuze rol welke hem als een schaduw achtervolgt. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Aanvang: 20.30 uur

Entree: 7,50 euro

Let op: duur film 3 uur en 25 minuten – pauze halverwege film! 

Reserveren: ravelijnheusden.nl

ZATERDAG 12 OKTOBER

Muziek – Sofie de Bruin en Sven van de Voorde

De prijswinnaars van de Publiekprijs 2019 Theater tussen de Schuifdeuren keren terug in het Gouverneurshuis. Voor de pauze treedt de jonge en veelbelovende singer-songwriter Sofie de Bruin op. Na de pauze is de virtuoze en intense accordeonist Sven van de Voorde te horen en te zien. Hij haalt tonen uit zijn instrument die je ziet dansen of zoals een toeschouwer het verwoordde: ‘Je hoort niet alleen muziek, je ziet ook muziek!’

Aanvang: 20.30 uur (café open 19.45 uur)

Entree: 10,00 euro

Reserveren: theatertussendeschuifdeuren@xs4all.nl

ZONDAG 21 OKTOBER

Muziek – Maaike den Dunnen

Singer-songwriter Maaike den Dunnen maakt toegankelijke jazz met een knipoog. Humor speelt een belangrijke rol. In het Gouverneurshuis presenteert Den Dunnen haar tweede album ‘Inner Space’: een intieme reis door de abstracte gevoelswereld die we allemaal hebben. Haar poëtische teksten worden begeleid door een dromerig ‘chamber jazz’ geluid zonder drums. Een verhalende show: met intieme liedjes en een knipoog naar cabaret.

Aanvang: 15.00 uur

Entree: 12,50 euro

Reserveren: info@gouverneurshuis.nl

VRIJDAG 25 OKTOBER

Film – Le Grand Bain

In de Franse tragikomedie Le Grand Bain schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Het gezelschap vormt een hecht team en krijgt gaandeweg weer het gevoel dat ze ertoe doen. Ondanks sceptische reacties besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur. 

Aanvang: 20.30 uur

Entree: 7,50 euro

Reserveren: www.ravelijnheusden.nl

WOENSDAG 30 OKTOBER

Muziek – Martyn Joseph (Wales)

Folk/singer-songwriter Martyn Joseph uit Cardiff (Wales) maakt muziek in de stijl van Billy Bragg en Luka Bloom. Hij wordt ook wel de Welsh Springsteen genoemd en wordt door velen omschreven als de beste livemuziek ervaring uit hun leven. Zijn liedjes komen recht uit het hart. Martyn speelt ze intens, puur en zonder opsmuk. Maverick Magazine schreef: Singer songwriters don’t get better than this.

Aanvang: 20.30 uur

Entree: 15,00 euro

Reserveren: www.ravelijnheusden.nl

Reacties gesloten