Bestuur

Het Gouverneurshuis is een stichting met een ANBI-status.

De doelstelling van de stichting is als volgt geformuleerd:
Stichting Het Gouverneurshuis stelt zich tot doel het geheel of gedeeltelijk verwerven, veilig stellen en of bewaren casu herstellen alsmede het voor het publiek ter beschikking en bezichtiging stellen van roerende en onroerende goederen en gegevens die betrekking hebben op de geschiedenis en cultuur, respectievelijk aanwezig zijn in de vesting Heusden en het land van Heusden en Altena en de wijze van leven van hen, die deze vestiging of dit gebied bevolkt en gebruikt hebben.

Het bestuur van de stichting Het Gouverneurshuis wordt gevormd door:

Jos Rooijmans (voorzitter, portefeuille Algemene zaken & Culturele Agenda)
Rob van der Aa (penningmeester)
Erik Boerma (bestuurslid, portefeuille Tuin & Gebouw)
Annemarie Lavèn (bestuurslid, portefeuilles PR & Communicatie & Museale taken)
Mariëlle van Egmond (bestuurslid, portefeuille Educatie)

Vrijdag 8 februari 2016 trad vicevoorzitter Frederik Hilwig af als bestuurslid, na 12 jaFrederik Hilwig Gouverneurshuis Heusdenar intensieve inzet voor het museum. Bij zijn aftreden is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Wim van Engeland.

Gelukkig zal Frederik niet volledig afscheid nemen van het Gouverneurshuis. Als vrijwilliger blijft hij nauw betrokken bij met name de museale activiteiten.

 

 

 

Een vaste groep vrijwilligers maakt het mogelijk dat onder andere het museum open is voor publiek, dat voor kinderen educatieve programma’s worden opgezet en dat de tuin er prachtig bij ligt. Daarnaast wordt het bestuur bij zijn activiteiten ondersteund door de stichting Vrienden van het Gouverneurshuis.

Reacties gesloten